utorak, 21 avgust 2018 10:23

Ranitović sedmi u Berlinu

Crnogorski atletičar Miloš Ranitović zauzeo je sedmo mjesto u skoku u dalj u novoj kategoriji T13 (osobe sa smetnjama vida), na šestom prvenstvu Evrope u atletici za osobe sa invaliditetom, koje se održava u Berlinu.

Ranitović je zauzeo šesto mjesto skokom iz četvrte serije od 6,04 metara.

"Dao sam svoj maksimum. Zadovoljan sam što sam uspio da uđem u osam najboljih i izborim dodatna tri skoka. Ostaje žal što sam dobio novu klasu i što sam morao danas da skačem u novoj konkurenciji a ne 25. kao što je bilo planirano u kategoriji T 12", rekao je Ranitović.

Prvo mjesto je osvojio Španac Ivan Ćano Blanko (6,77m), drugo Britanac Skiner Zak (6,72 m) a treće Bugarin Radoslav Zlatanov (6,62 m).

Ranitović je na dva prethodna evropska prvenstva, u Svonsiju i Grosetu, bio četvrti u skoku u dalj.

Osim Ranitovića, boje Crne Gore na ovom šampionatu braniće još pet takmičara, u ukupno 10 disciplina, Marijana Goranović (bacanje kugle i diska – F 41- osobe niskog rasta), Radmilo Baranin (kugla i koplje - F 34 bacanje iz stolice), kao i debitanti na velikim takmičenjima, Maja Rajković (bacanje kugle i koplja – F 54 bacanje iz stolice), Mirnes Ramović (bacanje kugle i diska, F 11 osobe bez vida) i Danilo Gojković (bacanje koplja, F 34 bacanje iz stolice).

Baranin iz Groseta brani zlato u bacanju koplja i srebro u bacanju kugle, dok je Goranovićeva prije dvije godine u Italiji bila vicešampion Evrope u bacanju kugle spojenih kategorija F40/41.

Nakon Ranitovića, 22. avgusta će nastupiti Ramovićeva u bacanju diska, a istog dana na bacalište će Baranin i Gojković u bacanju koplja, u spojenoj kategoriji 33 i 34.

Dan kasnije Goranovićeva će bacati kuglu, a Rajkovićeva koplje. Za 24. avgust zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajkovićeva i Ramović u bacanju kugle.

Nastup crnogorskih takmičara će 26. avgusta zatvoriti Goranovićeva u bacanju diska.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner