srijeda, 08 novembar 2017 14:39

POLAZNICI PROJEKTA “PARAOLIMPIK” POSJETILI “DAN”

Nakon što su obišli Pink M televiziju, gdje su bili u prilici da se upoznaju kako funkcioniše sportsko novinarstvo u elektronskim medijima, učesnici projekta „Paraolimpik“, koji realizuju Udruženje sportskih novinara i Paraolimpijski komitet Crne Gore, uz podršku Zavoda za zapošljavanje  posjetili su Dnevne novine Dan. Poslije obilaska kompletne redakcije zadržali su se u sportskoj, gdje ih je, uz rukovodioca projekta i urednika Veselina Drljevića pozdravio zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana Nikola Marković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo posjetom, poželjevši im da se u Danu osjećaju kao u svojoj kući. U svom obraćanju Marković im je govorio o aktuelnom trenutku u kojem se nalazi pisano novinarstvo uopšte, o prednostima, ali i manama novinarskog poziva, stanju na crnogorskom medijskom prostoru.

U okviru posjete Danu učesnici projekta „Paraolimpik“ su obišli i redakcije Radija D i Radija D plus, gdje ih je Dijana Miketić upoznala sa načinom rada u tom mediju.

Polaznici svojevrsne škole sportskog novuinarstva su bili veoma zadovoljni viđenim i doživjenim u redakcijama koje su obišli, posebno istakavši činjenicu da su uvidjeli da su novinari sasvim obični ljudi, da redakcije nijesu neki „kosmički brodovi” i slično. Za narednu nedjelju je planiran obilazak redakcije Agencije „Mina“, a u narednom periodu i nekoliko lokalnih medija širom Crne Gore.

Inače, nakon tromjesečne teorijske obuke za poziv sportskog novinara, koju su izvodili renomirani sportski novinari iz crnogorskih medija, obilazak  sportskih redakcija je drugi dio projekta, nakon kojeg će se pristupiti radu i izdavanju časopisa „Paraolimpik“.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner