PINK M ugostio učesnike projekta ,,Paraolimpik''

Projekat “PARAOLIMPIK” zaživio je već tri mjeseca – polaznici su osobe sa invaliditetom i ukupno ih je 11 a osposobljavaju se za poziv sportskog novinara. Nakon teorijskog dijela, polaznici prelaze na praktičan rad – u cilju upoznavanja sa radom u redakciji, prva medijska kuća koju su posjetili bila je PINK M televizija:
“ U skladu sa novom programskom šemom a u cilju podrške osjetljivim kategorijama PINK M televizija daje scvesrdnu podršku ovom projektu. Vrata naše medijske kuće biće maksimalno otvorena uvijek za ovaj ali i slične
 projekte“  
– kazala je Direktorica programa PINK M televizije Ivana Šebek koja je i dočekala kompletnu delegaciju projekta „PARAOLIMPIK“ u kojoj su, osim polaznika bili Veselin Drljević, predsjednik USNCG, Todor Brajković, generalni sekretar USNCG te Igor Tomić, predsjednik POK CG sa prvim saradnikom Mijatom Vojvodićem.

Naša televizija ima ogromno učešće u ovom projektu – jedan od predavača je Igor Ćulafić, urednik sportske redakcije:.

Osim pokretanja časopisa, ovaj projekat sa sobom nosi još nekoliko značajnih elemenata za Paraolimpijski komitet Crne Gore koji je partner u realizaciji:

„Za Paraolimpijski komitet Crne Gore (POK CG) ovaj projekat ima posebni vrijednost jer se realizuje u saradnji sa nosiocem, Udruženjem sportskih novinara Crne Gore (USNCG). Višestruka vrijednost ovog projekta jeste ta što su u njemu uključenje naše mlade osobe sa invaliditetom među kojima ima i sportista paraolimpijaca i možda kroz ovaj projakta nađu svoje buduće zanimanje. Vrijednost projekta je i ta što iz njega izlazi jedan list koji će se tipično baviti paraolimpijskim sportom u Crnoj Gori, koji će u dogledno vrijeme preći u zvaničniju i širu formu. Iskreno se nadam da će neko od polaznika ovog projekta naći svoje radno mjesto u nekom od crnogorskih medija, možds baš u nekom od ovih koji participiraju u samom projektu“ – kazao je Igor Tomić, predsjednik POK CG.

Sve su ovo planovi koje je teško realizovati bez samih aktera – polaznici su, nakon teorijskog dijela vrlo zadovoljni:

„Sada kad pogledam i kada se vratim unazad čini se da je vrlo kratko trajalo. Međutim, kada vidim koliko smo gradiva prešli onda moram reći da je bilo izuzetno naporno i da su predavači bili u pravu kada su nam na početku rekli da neće biti nimalo jednostavno. Ono što se na fakultetu uči tri godine mi smo smjestili u tri mjeseca, tražilo je to dosta rada ali je bilo zadovoljstvo“– kazao je Danilo Gojković, jedan od polaznika u projektu „PARAOLIMPIK“.

Projakat „PARAOLIMPIK“ traje godinu dana – kao osnovni cilj planirano je izdavanje istoimenog časopisa i njegovih šest brojeva do jula 2018. godine.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner