DUNJA SAMARDŽIĆ : Projekat „Paraolimpik“ me podstakao da se vratim novinarstvu

Dunja Samardžić jedna je od učesnica projekta „Paraolimpik“, čiji su polaznici osobe sa invaliditetom, a koji traje već tri mjeseca i koji ima za cilj osposobljavanje polaznika za poziv sportskog novinara. Dvadesettrogodišnja Dunja, sa impozantnom biografijom, koja počinje sa diplomama Luča kroz školovanje, visokim prosjekom na pravnom fakultetu, muzičkim obrazovanjem i nagradama na mauzičkim takmičenjima za Pink M portal priča o svom iskustvu u projektu „Paraolimpik“.

– Edukativni dio projekta je trajao tri mjeseca, tokom kojih smo stekli znanja o osnovima sportskog novinarstva. Tokom tih mjeseci, predavači su nam približili sportsko novinarstvo na interesantan i prijemčiv način. Za taj kratak period, predavači su uspjeli da nam predoče jednostavnim i sveobuhvatnim izlaganjima važne pojmove i postulate novinarstva, zahvaljujući čemu smo mi polaznici doživjeli sportsko novinarstvo kao šansu za zaposlenje .

Kako ističe, najveća prednost ovog i sličnih projekata je što se ovim putem OSI (osobe s invaliditetom) osposobljavaju- kvalifikuju za što više zanimanja, pri čemu će OSI prilikom traženja posla imati veći broj opcija kao moguće radno mjesto.

– S obzirom da sam imala iskustva u radijskom novinarstvu, naučila sam neka pravila televizijskog i pisanog novinarstva. Takođe, kao neko ko ne prati pretjerano sport, u poslijednje vrijeme, zateknem sebe, kako pratim, informacije iz sporta – istakla je ona.

Ističe da svi polaznici mogu reći da su stekli temeljna znanja novinarstva.

 Mislim, da ukoliko neko od polaznika bude želio da se bavi ovom profesijom, uz neprekidni rad na sebi i posvećenost ovom poslu može postati ozbiljan i uspješan novinar – poručila je Samardžić.

– U mom slučaju, projekat me podsjetio da bih trebala prvom prilikom da se vratim novinarstvu, pa bilo to sportsko ili neki drugi vid novinarstva. Ono što mene privlači kod novinarstva jeste dinamičnost, spontanost, kao i stalna interakcija sa drugim ljudima u ovom poslu – zaključuje Dunja.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner