utorak, 14 novembar 2017 21:01

PROJEKAT “PARAOLIMPIK” U AGENCIJI “MINA”

Nakon Pink M televizije, Dnevnih novina Dan, Radija D i D plus, učesnici u projektu „Paraolimpik“, koji zajedno realizuju Udruženje sportskih novinara i Paraolimpijski komitet Crne Gore, uz podršku Zavoda za zapošljavanje obišli su i Agenciju „Mina“. Uz urednika sportske redakcije Emila Ličine, koji je aktivno učestvovao u dosadašnjoj realizaciji projekta, čiji je glavni cilj obuka osoba sa invaliditetom da se bave sportskim novinarstvom, polaznike ove svojevrsne škole su dočekali izvršni direktor „Mine“ Jakša Jovićević, glavni urednik Ivica Seferović i urednik servisa Milan Žugić. Jovićević je, uz zadovoljstvo posjetom prisutne upoznao sa istorijatom „Mine“, agencijskim novinarstvom, načinom rada u ovom mediju, a govorio je i o stanju na crnogorskom medijskom prostoru…

PR menadžer „Paraolimpika“ Todor Brajković je domaćine upoznao sa projektom, izrazivši zahvalnost za gostoprimstvo i dosadašnju podršku i saradnju na njegovoj realizaciji.

Pored sportskog novinarstva u televiziji i dnevnim novinama želja nam je bila da učesnike projekta upoznamo i sa načinom rada u agencijama. Zato smo veoma zahvalni rukovodstvu „Mine“ što nam je izašlo u susret i pružilo mogućnost da posjetimo redakciju i vidimo kako funkcioniše novinarstvo u ovakvoj vrsti medija“ rekao je Brajković.

U ime partnera u projektu – Paraolimpijskog komiteta Crne Gore prisutne je pozdravio predsjednik Igor Tomić, koji je izrazio zadovoljstvom dosadašnjom realizacijom projekta, a posebno činjenicom da su „poslovično podijeljeni crnogorski mediji potpuno jedinstveni kada je u pitanju praćenje i izvještavanje sa sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom“.

I sami učesnici u projektu su zadovoljni dosadašnjom obukom.

Kruna našeg tromjesečnog rada, koji je obuhvatao teorijsku nastavu je ova posjeta medijskim kućama. Nakon televizije, dnevnih novina i radija posjeta agenciji „Mina“ je jedno zaista novo iskustvo za sve nas. Dosta novih i korisnih stvari smo čuli od naših domaćina. Upoznali su nas sa agencijskim novinarstvom i kako funkcioniše rad u njihovoj redakciji. Bilo je veoma interesantno. Inače, učešće u projektu je za mene veoma zanimljivo, naučili smo dosta iz oblasti sportsko novinarstvo i nadam se da ćemo nastaviti sa uspješnom saradnjom i ubuduće„, rekao je Jerotije Perović, učesnik projekta „Paraolimpik“ iz Bijelog Polja.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner