petak, 24 novembar 2017 09:44

Za vikend start Srednje-evropske lige

Golbal reprezentacija Crne Gore u subotu i nedjelju nastupiće u Ljubljani na prvom turniru Srednje-evropske lige, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Najavljeno je da će ove sezone nastupiti reprezentacije Slovenije, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Izraela i Crne Gore.

Liga će biti odigrana u okviru četiri turnira, čiji će domaćini biti Ljubljana (24-26 novembar i 13-15 april), Budimpešta (26-28 januar i 2-3 jun).

U okviru posljednjeg turnira biće odigran plej-of.

Crna Gora će u subotu odigrati tri meča - sa Rumunijom (9:30), Slovenijom (12:30) i Izraelom (15:30).

Dan kasnije sastaće sa Rumunijom (10:30) i Mađarskom (12:30).

Rumunija će u nedjelju biti rival crnogorskim golbalistima umjesto Velike Britanie koja će zbog zbog nacionalnog prvenstva preskočiti prvi turnir.

Selektor Nikola Čurović kazao je da će turnir u Ljubljani zbog povreda preskočiti Veselin Vuković i kapiten Marko Nikolić.

"Srednje-evropska liga je veoma značajno takmičenje za našu reprezentaciju, posebno što ove sezone okuplja ekipe koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu B divizije koje nas ocekuje u Poljskoj u septembru naredne godine. Prvi turnir očekujemo jako oslabljeni jer zbog povreda neće nastupiti Vuković i Nikolić, ali sam siguran da će ostali momci dati maksimum i zabilježiti dobar rezultat na startu", kazao je Čurović.

U Ljubljani nastupiće Goran Macanović, Mirnes Ramović, Velizar Obradović i Nikola Nikolić.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner