subota, 18 jun 2016 15:34

Medaljama uradili nešto lijepo i istorijsko za sebe i državu

Stotinjak građana, članova porodice i prijatelji dočekali su juče na podgoričkom aerodromu crnogorske paraolimpijce, koji su imali uspješan nastup na atletskom Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom, u italijanskom Grosetu.Radmilo Baranin i Marijana Goranović su osvojili prve medalje u istoriji crnogorske paraolimpijske atletike.

Baranin je osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja, u kategoriji f34 i postavio lični rekord - bacio je 20,17 metara u četvrtoj seriji.

On je, takođe, osvojio i srebrnu medalju u bacanju kugle, a do srebrnog odličja u kategoriji f34 (bacanje iz specijalizovane stolice) je došao hicem od osam metara i 72 centimetara, i ostvario novi lični rekord.

"Prezadovoljan sam, mada još nijesam svjestan šta sam uradio. Nakon puno rada i takmičenja, na kraju su došla i priznanja", rekao je Baranin, koji je nastupio i u bacanju diska i završio kao četvrtoplasirani.''

18062016 01

Marijana Goranović, koja će Crnu Goru predstavljati i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u Grosetu je osvojila srebrnu medalju u bacanju kugle, rezultatom 6,93 metra, što je i njen lični rekord, koji je tokom takmičenja popravljala čak pet puta.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner