utorak, 21 avgust 2018 10:24

Sjutra nastupaju Mirnes Ramović, Radmilo Baranin i Danilo Gojković

Miloš Ranitović je u ponedjeljak sedmim mjestom u skoku u dalj, u za njega novoj kategoriji T13 (osobe sa smetnjama vida), umjesto dosadašnje T12, otvorio nastup crnogorskih takmičara u Berlinu, na šestom prvenstvu Evrope u atletici za osobe sa invaliditetom.

Za naše atletičare je danas slobodan dan, a već sjutra će nastupiti troje takmičara naše reprezentacije.

Mirnes Ramović će nastupiti u bacanju diska u kategoriji F11 (osobe bez vida) od 17.30 časova, dok ce pola sata kasnije nastupiti Radmilo Baranin i Danilo Gojković u bacanju koplja u spojenoj kategoriji F33-34 (bacanje iz stolice).

"Za naše najmlađe članove reprezentacije, Ramovićevu i Gojkovića je ovo debi na velikom takmičenju, tako da bi svaki lični rekord bio uspjeh. Radmilo Baranin, prvak Evrope u bacanju koplja i srebrni u bacanju kugle sa Evropskog prvenstva iz Groseta 2016. godine u kategoriji F34, u Berlinu će koplje bacati u konkurenciji spojenih kategorija 33-34 zbog čega smo ove godine akcenat stavili na bacanje kugle (F34) koje je na programu u petak. I pored toga,iskusni Baranin će i u koplju biti kandidat za visok plasman", rekao je Veljko Čegar, trener reprezentacije.

Od naših takmičara na EP će nastupiti Marijana Goranović (bacanje kugle i diska – F 41- osobe niskog rasta) i Maja Rajković (bacanje kugle i koplja – F 54 bacanje iz stolice.

Goranovićeva, vicešampionka Evrope iz Groseta u bacanju kugle spojenih kategorija F40/41 će u četvrtak bacati kuglu, a Rajkovićeva koplje.

Za 24. avgust zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajkovićeva i Ramovićeva u bacanju kugle.

Nastup crnogorskih takmičara će 26. avgusta zatvoriti Goranovićeva u bacanju diska.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner