srijeda, 22 avgust 2018 10:26

Baranin peti, Gojković deseti, Ramović posljednji

Ni trećeg dana šestog prvenstva Evrope u atletici za osobe sa invaliditetom u Berlinu, crnogorski takmičari nijesu uspjeli da se domognu medalje.

Najbolji plasman je ostvario Radmilo Baranin koji je u bacanju koplja u spojenoj kategoriji F33-34 (bacanje iz stolice) zauzeo peto mjesto sa najboljim hicem, u petoj seriji, od 20,84 metara, što mu je lični rekord.

"Nevjerovatno takmičenje, sigurno sa najvećom konkurencijom na prvenstvu koje je trajalo skoro 3 sata. U posljednjem pokušaju sam imao hitac preko 23 m, ali, nažalost, koplje nije ostavilo trag. Srebrni Poljak Wojnicki (22, 08m) je imao samo jedan hitac preko 20m, dok me Italijan Kapoćo prestigao hicem u posljednjoj seriji za 9cm (20, 93). Daću sve od sebe da preksjutra u bacanju kugle osvojim medalju za Crnu Goru", rekao je Baranin.

U istoj disciplini, Danilo Gojković je zauzeo 10. mjesto u konkurenciji 12 takmičara, koji je, takođe, imao najbolji rezultat u karijeri, od 18,73 metara.

Zlato je osvojio Francuz Tijeri Sibone (25,20), srebro Poljak Meteuš Vojnički (22,08), a bronzu Izraela Aleksandar Aleksijenko (21,88).

Mirnes Ramović je zauzeo sedmo, posljednje mjesto u bacanju diska u kategoriji F11 (osobe bez vida) sa rezultatom koji je postavio u drugoj seriji, 26,83 metara, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

U ovoj kategoriji je zlatni bio Italijan Onej Tapija (46,07), srebro Austrijanac Bil Marinković (35,65), a bronzu Srbin Duško Sretenović (34,20).

Prvog dana EP u Berlinu, Miloš Ranitović je zauzeo sedmo mjesto u skoku u dalj, u za njega novoj kategoriji T13 (osobe sa smetnjama vida), umjesto dosadašnje T12.

U četvrtak će nastupiti Marijana Goranović (vicešampionka Evrope iz Groseta u bacanju kugle spojenih kategorija F40/41), u bacanju kugle u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta) i Maja Rajković u bacanju koplja u kategoriji F 54 (bacanje iz stolice).

Za petak zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajkovićeva i Ramović u bacanju kugle.

Nastup crnogorskih takmičara će 26. avgusta zatvoriti Goranovićeva u bacanju diska.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner