utorak, 07 jun 2016 15:57

Crnogorski atletičari na Evropskom Prvenstvu u Grosetu

Italijanski Groseto od 10. do 16. juna biće domaćin atletskog prvenstva Evrope, na kojem će učestvovati i crnogorska paraolimpijska reprezentacija, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da će Crnu Goru u Grosetu predstavljati Marijana Goranović, Miloš Ranitović i Radmilo Baranin. Goranović će nastupiti u bacanju diska i kugle, Ranitović u skoku u vis, a Baranin u sve tri bacačke discipline.

Ranitović će prvi na zaletište, 11. juna u jutarnjim satima, a istog dana Baranin će bacati disk. Goranović 13. juna nastupa u kugli, a Baranin u bacanju koplja.

Za 15. jun zakazani su nastupi Goranović u disku i Baranina u kugli. Saopšteno je da sa ekipom u Groseto sjutra putuju trener Veljko Čegar i selektor Igor Tomić.

Najavljeno je da će u petak ekipi priključiti trener Goran Obradović, koji će doputovati iz Osla gdje sa Ivanom Španović ima obavezu nastupa na mitingu dijamantske lige.

Selektor Tomić kazao je da je šampionat u Grosetu najbrojiniji do sada i da se očekuje učešće više od 600 takmičara iz 36 država.

"Siguran sam, poslije deset godina rada sa reprezentacijom, da će EP u Grosetu biti takmičenje na kojem će sva tri takmičara biti u konkurenciji za medalju. Sportisti su izuzetno spremni i motivisani, prija podrška velikih trenerskih imena Obradovića i Čegara i naravno očekujem malo sportske sreće koja im nije bila saveznik na prethodnim velikim takmičenjima", kazao je Tomić.

Preuzeto s portala Vijesti.me

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner