- Objavljeno srijeda, 29 maj 2019 12:11

Tadic u Linjanu juri normu za Svjetsko prvenstvo

Crnogorski plivač Ilija Tadić nastupiće od sjutra, četvrtka do subote na sankcionisanom plivačkom mitingu, svjetske serije, u italijanskom Linjanu.
On će plivati u klategoriji S9, u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom.

Tadić će u Linjanu pokušati da izbori norme u obje discipline za Svjetsko prvenstvo, koje će od 9. do 15. septembra biti održano u Londonu, kao i za Paraolimpijske igre u Tokiju, na 50 metara slobodno.

Norma u toj disciplini iznosi 27,14 za SP, a za Tokio 26,75 sekundi.

Tadić će u četvrtak plivati 100, a dva dana kasnije paraolimpijsku discilinu 50 metara slobodno.

Ilija Tadić: „Pokušaću da ispunim normu za London i Tokio. Ukoliko ne uspijem novu šansu imaču na mitingu u Berlinu, sedam dana kasnije. Spreman sam, nadam se da ću ostvariti zacrtano''.

Trener Danijela Franeta: ,,Krajnji cilj, ono što smo sve podredili, je nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Tadiću nijesu neponanica SP i POI, stariji je i iskusniji je, u periodu je kada može ostvarivati dobre rezultate. Nastup u Zagrebu, prije mjesec dana, pokazao je da smo na pravom putu, žao mi je što je imao zdrastvenih problema. Taj rezultat je mjerilo da može da se nada dobrom nastupu u Linjanu i da može da ispliva normu za SP, a kasnije i za Tokio“.

Nastup Tadića u Linjanu finansira se sredstvima Ministarstva sporta, opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u ovoj godini.

cok

ipc

 

pharmanova og