utorak, 07 februar 2017 12:24

Pobjeda i poraz golbal reprezentacije u Ljubljani

Golbal reprezentacija Crne Gore upisala je danas pobjedu i poraz, prvog dana na prvom turniru Srednjeevropske golbal lige, koji se danas i sjutra igra u Ljubljani, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crna Gora je u prvom kolu poražena  od Italije 5:4, u meču u kojem je naša ekipa promašila nevjerovatnih osam penala, a čak četiri od pet golova je primala iz penala.

U drugom kolu naša selekcija  je bila ubjedljiva protiv Rumunije 14:10.

"U prvom meču je bio prisutan jak grč u ekipi, vjerovatno i neiskustvo na tako jakim turnirima. Nismo imali ni sportske sreće, promašili smo čak 8 penala. Protiv Rumunije, koja je po mom mišljenju i kvalitetniji tim od Italije, sve je funkcionisalo. U jednom momentu smo vodili sa 13:6, tako da je selektor Čurović mogao da kombinuje i da šansu svim igračima. Sjutra nas očekuju dva teška meča, protiv favorita Slovenije i jake Mađarske koja je u drugom kolu iznenadila Slovence 8:7", rekao je kapiten ekipe Goran Macanović.

Pored Macanovića, u ekipi su i braća Marko i Nikola Nikolić iz ekipe Nikšića i članovi ekipe Sportsko-rekreativnog društva slijepih Podgorica, Veselin Vuković i Mirnes Ramović.

Sljedeća četiri kola biće odigrana u martu u Italiji, a naredna četiri u Budimpešti.

"Nastup u ligi tog kvaliteta, uz već zakazane međunarodne turnire u Podgorici (mart), Zagrebu (april) i Sarajevu (maj), predstavljaće kvalitetnu pripremu za Evropsko prvenstvo C divizije koje očekuje našu reprezentaciju u moldavskom Kišinjevu od 4. do 11. septembra", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Golbal je sportska igra sa zvučnom loptom namijenjena osobama oštećenog vida.

Igra se na parketu, a igralište je veličine odbojkaškog terena (9 x 18 metara).

Ekipu čine tri igrača, centar i dva krila, a igraju se dva poluvremena po 12 minuta.

Ukoliko ekipa povede rezultatom sa deset razlike utakmica se prekida i registruje tim rezultatom.

Igrači su u polju igrališta raspoređeni, svako ispred svog gola. Lopta se mora kotrljati, kako bi protivnička odbrana mogla procijeniti putanju lopte i spriječiti njen ulazak u gol.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner