- Objavljeno nedjelja, 22 septembar 2019 17:28

Crnogorski sportisti uspješni u Beogradu

Crnogorski sportisti su imali zapazen nastup na 6.medjunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom Beograd open 2019.
Stonoteniseri podgoricke "Luce" su osvojili tri medalje.Pjetro Paljusevic je u klasi sedam osvojio zlatnu medalju, Slobodanka Gurasic je bila zlatna u klasi 2-5(osobe u kolicima), dok je  Milijana Cirkovic u klasi 6 osvojila srebrnu medalju.
Klub  "Set "iz Pljevalja je osvojio bronzanu medalju u sjefecoj odbojci dok su kosarkasi Kosarkaskog kluba osoba sa invaliditetom "Paramont"iz Podgorice zauzeli cetvrto mjesto na turniru kosarke u kolicima.
Plivaci Resursnog centra DR Peruta Ivanovic iz Kotora su u konkurenciji osoba sa smetnjama sluha osvojili 5 medalja.Na 50 metara slobodno zlato je osvojio Crnovrsanin Kerim dok je bronzu osvojio  Sejdovic Delon .Ubjedljivi su Kotorani bili na 100 metara :zlato Crnovrsanin Kerim ,. srebro Sejdovic Delon i bronza Ćešić Vlado.
Fudbalska ekipa Centra je bila cetvrta.
Clanica Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Muradija Ibrahimovic je bila zlatna na drugoj stazi u pikadu za osobe sa smetnjama vida dok su Barani.u generalnom plasmanu bili cetvrti.
Igre su okupile preko 500 sportista iz 16 drzava koji su se takmicili u 13 sportova

cok

ipc

 

pharmanova og