srijeda, 08 februar 2017 18:13

Uplaćene prve stipendije najboljim paraolimpijcima

Paraolimpijski komitet (POK) uplatio je danas prve stipendije za pet najboljih crnogorskih paraolimpijaca u okviru projekta Tokio 2020, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je, shodno odluci Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, sa njih petoro potpisan ugovor o stipendiranju za kompletan paraolimpijski ciklus Tokio 2020. godine.

Naredne četiri godine stipendiju u iznosu od 200 eura primaće atletičari Radmilo Baranin, Marijana Goranović i Miloš Ranitović, stonoteniser Filip Radović i plivač Ilija Tadić.

Baranin je zvanični evropski prvak u bacanju koplja i vicešampion u bacanju kugle, Goranović je bila srebrna u bacanju kugle, dok je Ranitović bio četvrti na posljednjem Evropskom prvesntvu i peti na šampionatu svijeta u disciplini skok u vis.

Radović je nosilac evropske bronze, prve velike medalje u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta, dok je Tadić šesti sa posljednjeg Evropskog prvenstva i sa 17 godina nosilac crnogorske zastave na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Predsjednik POK, Igor Tomić, kazao je da ta asocijacija, kao i u prethodnom paraolimpijskom ciklusu, nastavlja sa stimulacijom najkvalitetnijih sportista.

"Već smo postavili cilj, zvani Tokio 2020. i procjena Upravnnog odbora je bila da će ti kandidati biti udarna snaga za naredne Paraolimpijske igre. Time se ne završava spisak stipendista i iskreno se nadam da će ove godine još neko od naših sportista svojim sportskim radom zavrijediti ulazak u taj program. Naš zadatak i obaveza je da, kao i do sada, sve obaveze prema sportistima i stručnim timovima realizujemo na vrijeme", kazao je Tomić agenciji MINA.

On je naglasio da će stipendije biti finansirane iz redovnog budžeta Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner