- Objavljeno ponedjeljak, 25 novembar 2019 18:52

Radović najbolji crnogorski paraolimpijac u 2019. godini

Stonoteniseru Filipu Radoviću večeras je uručeno priznanje za najboljeg crnogorskog paraolimpijca u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.
Radović je u ovoj godini osvojio srebrnu medalju pojedinačno i bronzanu ekipno na seniorskom prvenstvu Evrope u Helsingborgu.
Bio je i zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine, a osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju.
Radović zauzima treće mjesto na seniorskoj rang listi u klasi S10, dok je u konkurenciji juniora na čelnoj poziciji.
"Izuzetna mi je čast što sam treći put izabran za sportistu godine u izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore. Ponosan sam što sam bio dio ekipe koja je u Helsingborgu ispisala nove stranice istorije paraolimpizma u Crnoj Gori. Nadam se da ćemo nastaviti tim putem", kazao je Radović.
On se zahvalio Paraolimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta i mladih na dugogodišnjoj podršci.
Najuspješnija reprezentacija je stonoteniska reprezentacija Crne Gore, koja je u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović osvojila bronzanu medalju na EP u Helsingborgu, prvu ekipnu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.
Najuspješniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.
Za najuspješnijeg mladog sportistu proglašen je džudista Adnan Kujović, koji je bio četvrti na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u konkurenciji osoba sa smetnjama vida.
Priznanje za izuzetan sportski rezultat dobili su šahista Predrag Nikač, zlatni sa pojedinačnog svjetskog prvenstva za osobe sa smetnjama vida iz Kaljarija, i golbal reprezentacija Crne Gore, koja je igrala finale Evropskog prvenstva C divizije u italijanskoj Lakvili.
Priznanja najuspješnijima uručena su na svečanoj akademiji povodom deset godina međunarodnog priznanja Paraolimpijskog komiteta.

cok

ipc

 

pharmanova og