- Objavljeno petak, 31 januar 2020 16:04

Radović na turniru u Aleksandriji

Crnogorski stonoteniser Filip Radović nastupiće u subotu i nedjelju na sankcionisanom međunarodnom turniru koeficijenta 20 u egipatskoj Aleksandriji, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
 Vicešampion Evrope iz Helsingborga nastupom u Aleksandriji ispuniće i dodatni kriterijjm za plasman u Tokio, koji podrazumijeva ovavezu učešća na minimum četiri sankcionisana turnira i Evropskom prvenstvu.
 "To je veoma važan turnir za mene na kojem mogu napraviti odlučujući korak ka direknom plasmanu na Paraolimpijske igre u Tokiju. Spreman sam, odradili smo odične pripreme u Rumuniji i Novom Sadu. Na turniru će nastupiti i moji direkni konkurenti za plasman na igre, iskusni sampioni, Čeh Ivan Karabec i Španac Ruiz Rejes. Daću sve od sebe”, kazao je Radović.
 On je trenutno treći igrač svijeta, a plasman na Paraolimpijske igre direktno će izboriti šest najboljerangiranih na svjetskoj listi zaključno sa 31. martom.
 Na igre su se već plasirali prvaci Evrope, Amerike, Azije, Afrike i Okeanije. Nastup Radovića u Aleksandriji finansira se po programu POK, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2020. godini.

min sporta

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA