- Objavljeno četvrtak, 24 decembar 2020 10:57

Filip Radovic obiljezio 2020.godinu

Paraolimpijski komitet Crne Gore je stonoteniseru Filipu Radoviću uručio priznanje za najboljeg sportistu Crne Gore u 2020. godini.

Radović je, kao zvanično trećeplasirani na senorskoj rang listi Svjetske stonoteniske asocijacije u kategoriji S 10, izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Filip Radovic je zvanično i prvi igrač svijeta na rang listi juniora do 23 godine.

Radović je četvrti put proglašen za najboljeg, nakon što je u izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore bio biran i 2015, 2017. i 2019. godine.

Radović je Crnoj Gori donio prvu veliku paraolimpijsku medalju, evropsku bronzu, 2015. godine u danaskom Vejleu.

Isti rezultat ponovio je i dvije godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Laškom, dok se prošle godine popeo stepenicu više na šampionatu Evrope u Helsingborgu, na kome je i predvodio reprezentaciju, do prve ekipne medalje.

Radović je, osim odličja sa šampionata Evrope, dva puta bio zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Đenovi 2017. i u Lahtiju 2019.godine.

POKCG je odlučio da u godini pandemije koronavirusa, u kojoj je odgođen veliki broj takmičenja, proglasi samo najboljeg u kategoriji seniora.

Filip Radović:
,,Ponosan sam što sam i ove godine proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore, u izboru Paraolimpijskog komiteta, pored toliko vrhunskih sportista. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću u budućnosti nastaviti da postižem slične i bolje rezultate. Što se tiče 2020, to je bila specifična godina, jer je zbog pandemije koronavirusa otkazan veliki broj takmičenja. Za mene bila je uspješna, jer sam uspio da ostvarim direktan plasman na POI u Tokiju. Ostaje da se vidi da li ću nastupiti samo u singlu ili i u ekipnoj konkurenciji. Nadam se da će mi kolega Luka Bakić pomoći da i u Tokiju nastupimo zajedno i predstaviti našu zemlju na najbolji mogući način.''

min sporta

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom