- Objavljeno četvrtak, 03 jun 2021 08:35

Crnogorski paraolimpijci sjutra na borilištima na EP u Bidgošću

Crnogorski atletičari boriće se u konkurenciji 700 takmičara iz 43 države za petu evropsku medalju.
Uspješan niz započet je u Grosetu 2016. godine kada je Radmilo Baranin osvojio zlatnu medalju u bacanju diska i srebrnu u kugli.
Srebrna je u kugli bila i Marijana Goranović, koja je isto odličje, u istoj disciplini, osvojila i dvije godine kasnije u Berlinu.
Crnogorska reprezentacija šampionat otvoriće sjutra nastupom Miloša Spaića u bacanju kugle, disciplina F11 (osobe sa smetnjama vida).
Debi Spaića na šampionatu Evrope, odnosno početak takmičenja u toj kategoriji, predviđen je za 10 sati i 12 minuta.
Spaić je kazao da je spreman i da želi da se dobrim rezultatom predstavi na velikom takmičenju.
“Kao mali sanjao sam da se profesionalno bavim sportom, da nosim dres svoje države i predstavljam je na nekom velikom takmičenju. Prisutna je euforija, ali i odgovornost i strah, jer je čast izaći na botrilište i braniti boje Crne Gore. Daću sve od sebe, a moja želja je da postignem što bolji rezultat”, rekao je Spaić agenciji MINA.
Komentarišući šanse u Bidgošću, kazao je da je medalja san, ali i da je u konkurenciji koja će biti na šampionatu teško ostvarljiv.
“Lagao bih da ne sanjam evropsku medalju, a u konkurenciji kakva me čeka to je teško ostvarljivo. To me neće spriječiti da dam svoj maksimum”, rekao je Spaić.
Sat kasnije na bacalište će Maja Rajković, u kategoriji F 53-54 (bacanja iz specijalizovane stolice).
Četvrtoplasirana sa šampionata u Berlinu, u bacanju kugle i koplja, kazala je da je velika čast učestvovati i biti dio šampionata Evrope.
“Takmičenje u bacanju kugle biće mi samo uvertita za moju glavnu disciplinu. U kugli ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat. U bacanju koplja moja očekivanja su veća. Uz dobro zdravlje i takmičarsku sreću nadam se dobrom plasmanu na šampionatu u Bidgošću”, rekla je Rajković.
Takmičenje u bacanju koplja na programu je 5. juna.
Za sjutra poslije, 17 sati i 30 minuta, zakazano je takmičenje u bacanju kugle, u kategoriji F 34 (bacanja iz specijalizovane stolice), na kojem će crnogorsku atletiku predstavljati Radmilo Baranin.
Osvajač zlatnog i srebrnog odličja iz Groseta kazao je da mu završne pripreme za nastup ometa lakša povreda ramena.
“Nadam se da ću to prevazići i baciti lični rekord. Konkurencija je nikada jača, učestvovatće svi koji vrijede, došli su maksimalno spremni i sa popravljenim ličnim rekordima. Daću sve od sebe i nadam će to biti dovoljno za lični rekord u kugli. Najviše nade polažem u bacanje koplja”, rekao je Baranin.
Baranin, koji je u Berlinu bio peti u obje discipline, u koplju nadmetaće se 4. juna, kao i Danilo Gojković (F 34).
Za medalju u bacanju kugle u četvrtak boriće se Marijana Goranović u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta) i dva dana kasnije u bacanju diska.
Goranović je u Grosetu i Berlinu bila srebrna u bacanju kugle

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom