- Objavljeno subota, 05 jun 2021 20:30

Golbal reprezentacija Crne Gore izborila A diviziju

Golbal reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije u finskom Lahtiju i izborila viši rang takmičenja Golbal reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije u finskom Lahtiju i izborila viši rang takmčenja.
Crnogorski golbalisti savladali su danas u polufinalnom meču selekciju Poljske 12:5 i prvi put izborili plasman u A diviziju.Ranije danas u četvrtfinalnom meču eliminisali su Portugal 6:4, dok je Poljska bila ubjedljiva protiv Izraela 10:4.
Izabranici selektora Nikole Čurovića, koji su istog rivala dobili i u grupi, odlučujuću prednost stekli su u drugom poluvremenu. Prvi dio završen je sa minimalnom prednošću reprezentacije Crne Gore (5:4).
Crnogorski golbalisti kao prvoplasirani u B grupi, sa tri trijumfa i porazom, izborili su četvrtfinale.
Savladali su Poljsku 9:7, Italiju 7:2 i Švedsku 13:5, a jedini poraz doživjeli su od Velike Britanije 8:7.
Rival crnogorskim reprezentativcima u meču za trofej, sjutra u 14 sati i 30 minuta, biće Grčka, koji je u polufinalnom duelu eliminisala Rusiju 9:8, koja će protiv Poljske igrati za treće mejsto i plasman u A diviziju. Iz B divizije ispali su Rumunija i Švedska, a pridružiće im se osmoplasirani tim.Crnogorska reprezentacija, koja u Lahtiju nastupa u sastavu Marko i Nikola Nikolić, Mirnes Ramović i Goran Macanović, četvrti put nastupa na šampionatima Evrope.
Kao debitant, septembra 2017. godine u moldavskom Kišinjevu, osvojila je srebrnu medalju i izborila plasman u B diviziju.
Godinu kasnije na EP B divizije u poljskom Horzovu završila je kao osmoplasirana od deset ekipa i ispala u niži rang takmičenja - C diviziju.
Povratak u B diviziju izborila je osvajanjem srebrne medalje na prvenstvu C divizije 2019. godine u italijanskoj Akvili.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom