četvrtak, 23 mart 2017 14:34

Pljevaljski Set debituje u Kragujevcu

Pljevaljski klub sjedeće odbojke Set u subotu i nedjelju nastupiće na međunarodnom turniru u Kragujevcu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da će to biti prvi zvanični turnir nedavno osnovanog pljevaljskog kluba.

Na turniru, čiji je organizator klub sjedeće odbojke Kragujevčani, učestvovaće i beogradska ekipa sjedeće odbojke Smeč, kao i odbojkaška ekipa gluvih i nagluvih Kragujevac.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić, koji je prisustvovao posljednjem treningu uoči puta za Kragujevac, kazao je da da sve u crnogorskom paraolimpijskom pokretu raduje kada se porodica sportova širi.

"Došli smo do brojke deset od ukupno 31 sporta koliko ih ima na programu Međunarodnog paraolimpijskog komiteta. Zahvaljujući agilnosti ljudi iz Udruženja paraplegičara Pljevalja za relativno kratko vrijeme je kvalitetno organizovan stručni i tehnički momenat u tom veoma popularnom paraolimpijskom sportu", rekao je Tomić.

On je kazao da će se Paraolimpijski komitet potruditi da što prije proširi saznanja o tom sportu kroz iskustva kolega iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner