- Objavljeno petak, 03 septembar 2021 10:00

Radović: Medalja nevjerovatan uspjeh

Crnogorski stonoteniser Filip Radović kazao je da je ponosan na osvojenu medalju, ali i na način kako je odigrao stonoteniski turnir na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Radović je na Igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta.

On je istakao da je ostvaren nevjerovatan uspjeh, navodeći i da je ponosan kako je odradio turnir. “Mnogo sam srećan kako sam odigrao i način na koji sam odradio sve mečeve. Na putu do medalje pobijedio sam dvojicu stonotenisera koje do sada nijesam pobjeđivao. To su Kinez Lian Hao i Austrijanac Kristijan Gardoš”, kazao je Radović. On je istakao da je u polufinalu izgubio od vodećeg svjetskog tenisera 3:1. “Imao sam šanse da meč odvedem u peti set, ali on je u odlučujućim trenucima pokazao zašto je igrač broj 1 i zašto je bolji od svih nas.

Radović je u Tokiju osvojio petu medalju na velikim takmičenjima, nakon što je bio bronzani na šampionatima Evrope u Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrni u Helsingborgu 2019. godine. U Helsingborgu je osvojio i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom