- Objavljeno petak, 17 septembar 2021 14:04

Direktor Uprave za sport i mlade ugostio atletičarku Maju Rajković

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, danas je ugostio našu seniorsku reprezentativku u paraatletici, Maju Rajković, njenog glavnog trenera, Veljka Čegara, kao i predsjednika Paraolimpijskog komiteta, Igora Tomića.
Maja Rajković je na jedinom zvaničnom Evropskom prvenstvu u para atletici, koje se održalo u Poljskoj, osvojila treće mjesto i to u disciplini bacanja koplja i za taj rezultat dobila premiju od strane Uprave za sport i mlade u iznosu od 15.000 eura.
Kao Majinom glavnom treneru, Veljku Čegaru, pripada premija u iznosu od 7.500 eura.
 Maji Rajković je za navedeni rezultat, utvrđen status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, kao i doživotna mjesečna naknada u iznosu od jedne prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.
"Ove premije samo su jedan u nizu pokazatelja kako država preko Uprave za sport i mlade vodi brigu o našim paraolimpijcima. Vrhunski rezultati naših sportista obavezuju državu na kontinuiranu podršku. Radujem se što ćemo i Filipa Radovića i njegovog trenera ugostiti vrlo brzo, povodom istorijskog rezultata koji je Filip ostvario na Paraolimpijskim igrama, koje su ove godine održane u Tokiju", kazao je direktor Lalošević.
Predsjednik POKCG-a, Igor Tomić, zahvalio se Upravi za sport i mlade, kao i Vladi Crne Gore zbog izuzetne pažnje koje u kontinuitetu posvećuju paraolimpijcima, jer nakon rekordnog budžeta koji je dobio Paraolimpijski komitet ove godine za redovne programske aktivnosti, pažnja države za ostvarene rezultate najbolji je pokazatelj odnosa prema ovim sportistima, zaključio je Tomić.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom