- Objavljeno nedjelja, 26 septembar 2021 10:21

Goranović i Spaić najbolji atletičari na Prvenstvu Crne Gore

Miloš Spaić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 51. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom u Podgorici.
Spaić je u bacanju kugle, u spojenim kategorijama 11, 13, 40 i 41, pobijedio hicem od 10 metara i 75 centimetara.
Goranović je u klasi F41 do trofeja u ženskoj konkurenciji došla hicem od 6,64 metra.
Ona je slavila i u bacanju diska hicem od 20 metara i 55 centimetara.

Najbolji diskaš šampionata je Nikola Nikolić hicem od 32 metra.

U bacanju koplja, u spojenim kategorijama 34, 54, 55, 56 i 57, slavio je Radmilo Baranin hicem od 19 metara i 48 centimetara.

Baranin, evropski prvak iz Groseta 2016. godine, slavio je i u bacanju kugle sa reuiltatom 8,46 metara, ispred Nikolića (6,65) i Pepića (6,57).

U ženskoj konkurenciji u bacanju diska najbolja je bila Maja Rajković, bronzana sa ovogodišnjeg prvenstva Evrope, sa rezultatom 12 metara i 41 metara.
Šampionat je okupio 20 atletičara koji su se nadmetali u kategorijama 11-13 (osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38 (osobe sa cerebralnom paralizom),40-47(osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57 (osobe sa povredom kičme).
Prvenstvo su, pod pokroviteljstvom Uprave za sport i mlade, organizovali Savez slijepih Crne Gore i Paraolimpijski komitet, uz tehničku podršku Atletskog kluba OSI Vihor iz Podgorice.
Šampionat u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica organizovan je okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na startost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života.
Trofeje najboljim takmičarima šampionata uručila je direktorica Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, Biljana Petrović.
U okviru manifestacije održana je i promocija knjige Paraatletika u Crnoj Gori, publiciste Zorana Poleksića, na kojoj su pored autora govorili i prvi crnogorski paraolimpijac Savo Blagojević i trofejni trener atletske paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Veljko Cegar.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom