- Objavljeno srijeda, 17 novembar 2021 10:47

Filip Radovic obilježio paraolimpijsku 2021.godinu

Odlukom Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, stonoteniser Filip Radović je najuspješniji crnogorski paraolimpijac u 2021.godini.

Filip Radović je osvojio bronzanu medalju prvu u istoriji za crnogorski paraolimpijski sport na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.Trenutno je peti igrač na svjetskoj seniorskoj rang listi.

Najuspješnija reprezentacija je golbal reprezentacija Crne Gore koja je bila vicešampion na Evropskom prvenstvu B divizije u Pajalahtiju(Finska), i sedmoplasirana na Evropskom prvenstvu A divizije u Samsunu(Turska).

Za najuspješnijeg mladog sportistu izabran je plivač Andrija Đurović, osvajač medalja sa internacionalnih plivačkih mitinga iz Beograda i Sarajeva.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021.godini biće nagrađena atletičarka Maja Rajković, osvajačica bronzane medalje na seniorskom Evropskom prvenstvu u atletici koje je održano u Bidgošću (Poljska).

Najuspješniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za izuzetan sportski rezultat u 2021.godini biće nagrađeni i treneri Veljko Čegar-trener para atletske reprezentacije Crne Gore i Nikola Čurović-selektor golbal reprezentacije Crne Gore.

Paraolimpijski komitet Crne Gore će uručiti svojim sponzorima zahvalnice za izuzetnu podršku paraolimpijskom sportu u Crnoj Gori, kao i predstavnicima medijskih kuća za izuzetan doprinos promociji sporta osoba sa invaliditetom u paraolimpijskom ciklusu TOKYO 2020.

Svečani ceremonijal će se održati u ponedeljak 22.11.2021.godine u hotelu ,,Ramada'' sa početkom u 12h, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom