srijeda, 05 jul 2017 17:56

Crnogorski paraolimpijci pripremaju se za SP u Londonu u Baru i Novom Sadu

Članovi atletske paraolimpijske reprezentacije Marijana Goranović i Radmilo Baranin pripremaju se u Baru, dok Miloš Ranitović u Novom Sadu odrađuje završne pripreme za Svjetsko prvenstvo (SP) za osobe sa invaliditetom u Londonu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).Članovi atletske paraolimpijske reprezentacije Marijana Goranović i Radmilo Baranin pripremaju se u Baru, dok Miloš Ranitović u Novom Sadu odrađuje završne pripreme za Svjetsko prvenstvo (SP) za osobe sa invaliditetom u Londonu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
Šampionat je na programu od 14. do 23. jula u Londonu, a crnogorski atletičari nastupiće u šest disciplina.


Trener Veljko Čegar kazao je da Goranović i Baranin imaju odlične uslove na kompleksu Topolica i u hotelu Sidro.
“Sportisti rade odlično i start šampionata dočekaće spremni. Goranović će na SP nastupiti u bacanju kugle i diska, a Baranin u sve tri bacačke discipline. To je, uz nastup Ranitovića u skoku uvis, čak šest nastupa za naše reprezentativce. To je već određeni uspjeh. Cilj su nam lični rekordi i nastupi u finalima”, kazao je Čegar.
On je istakao da Ranitović pripreme odrađuje u Novom Sadu uz nadzor trenera Gorana Obradovića.
Predsjednik POK-a Igor Tomić kazao je da atletičari u Londonu otvaraju sezonu velikih takmičenja za Paraolimijski komitet. On je istakao da se u Londonu očekuje učešće oko 1.300 atleltičara iz više od 100 država.
Tomić je najavio da obaveze na međunarodnoj sceni i velika takmičenja uskoro očekuju golbaliste, stonotenisera Filipa Radovića i plivača Iliju Tadića.
"Golbal reprezentaciju već početkom septembra očekuje nastup na Evropskom prvenstvu C divizije u Kišinjevu, krajem tog mjeseca Radović će braniti medalju na Evropskom prvenstvu u Laškom. Tadić će plivati dvije discipline na Svjetskom prvenstvu u Meksiko Sitiju, početkom oktobra, dok su za sredinu oktobra zakazane Evropske igre mladih paraolimpijaca u Đenovi”, kazao je Tomić.
On je, analizirajući urađeno u prvih šest mjeseci, kazao da su u POK-u u potpunosti zadovoljni radom i rezultatima sportista.
"Atletičari su, po navici, bili odlični, u Zagrebu su nedavno potvrdili norme za šest nastupa u Londonu. Radović je imao nekoliko izuzetnih nastupa na jakim turnirima koeficijenta 40, već je 12. na svjetskoj PTT listi. Očekujemo špic forme u Laškom. Tadić je odlično plivao u Mađarskoj, za vikend očekuje ga nastup na jednom od najjačih paraolimpijskih mitinga u Berlinu, a formu za SP u Meksiku brusiće u Splitu”, rekao je Tomić.
On je kazao da ga raduje odličan nastup golbalista u srednjeevropskoj ligi, navodeći da ih to svrstava u potencijalna iznenađenja za plasman u B diviziju na EP u Kišinjevu.
“Pamtićemo prvi nastup u sjedećoj odbojci ekipe Set iz Pljevalja u Kragujevcu kao i uspješnu organizaciju dva međunarodna takmičenja, u stonom tenisu u Podgorici u organizaciji Udruženja paraplegičara Podgorica i našeg kluba Luča i u atletici u Baru koji imaju tendenciju da postanu traficionalni, baš kao i međunarodni golbal turnir koji će i ove godine po treći put biti održan povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Nikšiću”, kazao je Tomić.
On očekuje i nastup velikog broja crnogorskih sportista na Međunarodnim igrama osoba sa invaliditetom od 23. do 26. septembra u Beogradu.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner