petak, 30 jun 2023 18:42

Golbalisti zaustavljeni u četvrtfinalu

Golbal klub Nikšić nije uspio da se plasirala u polufinale i u nastavku finalnog turnira Lige šampiona u Viljnusu igraće za plasman od petog do osmog mjesta.
 
Crnogorski predstavnik poražen je danas u četvrtfinalnom meču od litvanskog Šaltinisa 10:6.
 
Duel sa sastavom koji čine višestruki osvajači medalja sa najvećih svjetskih takmičenja već u četvrtfinalu uslovio je poraz od finskog Old pauera 12:2, koji je nikšićki tim bacio na posljednje mjesto u B grupi.
 
Nikšić je, nakon iznenađujuće ubjedljivog poraza, posle trećeg kola imao isti učinak kao i Old Pauer i Krakov, ali i najslabiji musđusobni skor i gol razliku.
 
Izabranici trenera Nikole Čurovića drugog takmičarskog dana odigrali su dva različita meča.
 
U prvom, protiv Old pauera, potpuno su podbacili i odigrali jedan od najslabijih mečeva posljednjih godina. Loše izdanje popravili su u duelu sa domaćinom turnira, mnogo kvalitenijim timom od finskog predstavnika.
 
Dobar početak, vođstvo od 2:0 i egal u većem dijelu meča popravili su značajno utisak, ali ne dovoljno da se savlada veliki rival.
 
Povoljnijeg rezultata u najboljem meču na turniru koštala ih je slabija realizacija penala, kao i nekoliko grešaka u odbrani, koje je iskusni rival znao da kazni i dođe do vođstva, a kasnije i pobjede.
 
Najefikasniji u nikšićkom timu bio je Nikola Nikolić sa pet golova, a bio je strijelac I oba pogotka protiv Old pauera.
 
U listu strijelaca upisao se i Miloš Ranitović.
 
Marko Nikolić:,,  Forma u Viljnusu nije na zadovoljavajućem nivou i  višemjesečno odsustvovanje sa terena dalo ovakav rezultat.Nijesmo uspjeli da izborimo bolji plasman u grupi i to je rezultiralo da već u četvrtfinalu igramo sa najboljom ekipom A grupe. 
U prvom meču imali smo veliki pad u igri, ušli smo u kontra ritam i to je omogućilo Fincima da nas lako dobiju. Znali smo sa kim igramo u četvrtfinalu, da nam je rival prvi favoriti za trofej. Pružili smo svoj trenutni maksimum, igrali smo dobro i skoro cijelu utakmicu bili smo u egalu, a izgubili smo je našim greškama. Presudilo je nekoliko nerealizovanih penala.Turnir u Vilnusu, je u sklopu priprema za decembarsko prvenstvo Evrope u Podgorici, i veliki smo optimisti što se tiče tog takmičenja.Želimo medalju, da li je to realno ili nije to ne znam, ali znam da ćemo se dobro spremiti i daćemo dati svoj maksimum. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno”.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner