ponedjeljak, 03 jul 2023 10:07

Ramoviću bronzana medalja, Kujović zaustavljen u repasazu

Crnogorski džudista Mirnes Ramović osvojio je bronzanu medalju, dok je Adnan Kujović u repasažu završio nastup na čelendž turniru u Lahtiju.
 
Ramović je u meču za treće mjesto i bronzano odličje u disciplini J (osobe bez vida) , kategorije do 90 kilograma pobijedio Mađara Norberta Forisa.
 
On je na startu turnira eliminisao Suimonkula Moldobekova iz Kirgizije, dok je u polufinalu izgubio od Mahmuda Alija iz Egipta.
 
U istoj kategoriji J1 (osobe bez vida), Kujović je izgubio prvu borbu od Mohameda Bouzatija, koji ga je povukao u repasaž, gdje je poražen od Mađara Forisa.
 
Trener Ilija Vukotić kazao je da je da su crnogorski džudisti na turniru, koji je okupio predstavnike 19 država sa četiri kontinenta, imali zapažen nastup. 
 
"Svakako da je evidentno da im nedostaje rutine u takmičarskom dijelu, ali su to nadoknadili sa ogromnom željom i zalaganjem u borbi. Ostaje utisak da su oboje mogli za makar stepenicu više, ali to je neki zadatak koji smo dobili za naredni period. Zadovoljan njihovim nastupom, posebno ako se ima u vidu da prvi put zajedno nastupaju na nekom zvaničnom takmičenju."
 
Džudisti će, nakon turnira, boraviti u kampu, koji će u Lahtiju biti održan do 7. jula. 
 
Ramoviću je turnir i kamp u Lahtiju u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 7. do 10. avgusta biti održano u Roterdamu. 
 
Nastup paradžudista u Lahtiju finansira se po programu Paraolimpijskog komiteta za ovu godinu koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner