utorak, 22 avgust 2017 10:45

Golbal reprezentacija na Žabljaku hvata zalet za EP

Golbal reprezentacija Crne Gore, šest slabovidih ili potpuno slijepih momaka, počela je na Žabljaku završne pripreme za Evropsko prvenstvo u ovoj paraolimpijskoj disciplini, koje će se od 4. do 11. septembra održati u Kišinjevu (Moldavija).

Reprezentaciju sačinjavaju Marko i Nikola Nikolić, Velizar Obradović, Mirnes Ramović, Vesko Vuković i Goran Macanović. Sa njima je selektor Nikola Čurović koji ističe idealene uslove koje imaju na Žabljaku, kako u dvorani, smještaju i na otvorenom prostoru gdje realizuju kondicioni dio priprema.

"Prema planu, treniramo dva puta dnevno. Prijepodne na otvorenom, a popodne po tri sata u dvorani. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i na takmičenju koje slijedi pružiti maksimum. U prvoj fazi čeka nas veoma teška grupa. Cilj je da prođemo dalje. Za to imamo motiva, snage i kvaliteta. Dosta protivnika poznajemo, protiv njih smo već igrali i pobjeđivali. Neki su nam nepoznanica, ali gledajući snimke njihovih utakmica mislim da možemo dalje. Cilj nam je plasman među tri najuspješnije što bi nas dovelo do B divizije", kaže Čurović.

Golbal reprezentacija je prva ekipna crnogorska paraolimpijska selekcija koja će učestvovati na velikim takmičenjima.

Čurović kaže da ta okolnost njima čini čast i zadovoljstvo ali i obavezu da dobrim nastupom upotpune tu činjenicu.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner