četvrtak, 28 septembar 2023 13:27

Delegacija POKCG u Atini

Delegacija Paraolimpijskog komiteta  otputovala je za Atinu, gdje će do 4. oktobra boraviti na sportsko-edukativnom događaju Par-OLYMPIA.
 
Organizator manifestacije je Paraolimpijski komitet Grčke, uz podršku ERASMUS plus programa,  koofinansiranog od Evropske komisije.
 
Par-Olimpia je sportsko-edukativni događaj koji treba da unaprijedi  inkluzivnost društva
preko sporta. 
 
Mladi sa invaliditetom iz cijele Evrope imaće priliku da se sastanu sa vršnjacima, uče i povezuju se, razvijaju i vježbaju fizičke, bihevioralne i mentalne vještine, kao i da stiču svijest života u multikulturalnom svijetu, prihvatajući i poštujući različitosti. 
 
Paralelno sa tim administracija paraolimpijsih komiteta, treneri i pratioci, imaće priliku kroz seminare i druge aktivnosti da unaprijede svoje vještine ka inkluziji. 
 
Cilj Par-Olimpia sport događaja je da osnaži, angažuje i inspiriše mlade ljude sa invaliditetom da se bave sportom, uče nove životne vještine i usvajaju parolimpijske vrijednosti.
 
Događaj će omogućiti mladima i mladim sportistima sa invaliditetom da se upoznaju, treniraju i takmiče zajedno, kao i da omogući trenerima i tehničkom osoblju paraolimpijskih komiteta  da se sastanu i povećaju svoja znanja o parasportu.
 
Seminari, edukacije i prezentacija sportova biće  održani u sportskom kompleksu koji je bio centar Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2004.godine u Atini.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner