ponedjeljak, 27 novembar 2023 10:15

Podrška CKB-a crnogorskim paraolimpijcima

U susret IBSA golbal Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Podgorici od 6. do 17. decembra, ozvaničena je saradnja CKB-a i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore. Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za Sektor poslovanja sa fizičkim licima i Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore potpisali su sponozorski ugovor kojim banka podržava učešće našeg tima na predstojećem takmičenju.

IBSA Evropsko golbal prvenstvo za muškarce i žene jedno je od najznačajnijih međunarodnih sportskih takmičenja za osobe oštećenog vida. U sportskom kompleksu ,,Verde“ od 6. do 17. decembra, 20 nacionalnih golbal timova iz 12 zemalja nadmetaće se za što bolji rezultat u sportu koji od 1976. godine ima status paraolimpijskog sporta.

,,Ponosni smo što smo dio ove inspirativne priče o hrabrosti, izuzetnosti i posvećenosti. Podrška koju smo pružili Paraolimpijskom komitetu Crne Gore izraz je naše zajedničke vizije - stvaranje društva u kojem svi imaju priliku da ostvare svoj pun potencijal. Nadam se da će naš primjer uticati i na podizanje svijesti o važnosti inkluzivnog sporta, kao i da ćemo zajedničkim inicijativama raditi na unapređenju infrastrukture i uslova za trening paraolimpijaca“, istakao je Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa fizičkim licima.

,,CKB je izbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore od njegovog osnivanja. Jačamo našu saradnju i ovom podrškom koja puno znači našim paraolimpijcima u susret Evropskom prvenstvu u golbalu čiji smo domaćini u Podgorici. Iskreno se zahvaljujemo i vjerujem da zajedno možemo stići do jednog sjajnog rezultata crnogorskih paraolimpijaca“, poručio je Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Počeci golbala u Crnoj Gori vezuju se za 2015. godinu, kada je osnovan prvi i za sada jedini golbal klub u Crnoj Gori - ,,Nikšić“ koji predstavlja i jezgro crnogorske golbal reprezentacije. Nastupajući za klub i reprezenaciju, naši sportisti su u ovoj disciplini osvojili najviša odličja na preko 30 međunarodnih turnira i takmičenja.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner