petak, 29 septembar 2017 11:59

Filip Radović na meč od evropske medalje u Laškom

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović plasirao se u četvrtfinale stonoteniskog prvenstva Evrope u Laškom. On je danas u trećem kolu savladao Irca Entonija Dejvisa sa 3:1 (11:6, 12:14, 11:6, 11:8) i sa maksimalnim učinkom kao prvoplasirani u D grupi izborio je plasman učetvrfinale.

Radović je u prva dva kola savladao Makedonca Straška Kočevskog sa 3:0 (11:4, 11:7, 11:3) i Čeha Ivana Karabeca 3:2 (11:8, 11:5, 5:11, 8:11, 11:7).

Rivala u sjutrašnjem meču za medalju Radović će dobiti žrijebom, nakon mečeva osmine finala koji su na programu danas u 21,45 sati.

Radović je kazao da je zadovoljan rezultatima i igrom na turniru.

"Zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale, kao i ugrama koje sam pokazao. Na velikim turnirima bitno je startovati pobjedom. Meni je prvi protivnik bio i najlakši, a već u drugom pobijedio sam Karabeca, i to prvi put u karijeri. Pobjedom protiv Dejvisa samo sam potvrdio plasman u četvrtfinale”, kazao je Radović.

On nije želio da komentariše žrijeb I moguće rivale u četvrtfinalu, navodeći da ulogu favorita u grupi nijesu uspjeli da opravdaju favorizovani Bugarin Denislav Kodjabašev i Kristijan Gardoš iz Austrije.

"Oni mi ne bi odgovarali u četvrtfinalu, ali bilo ko da mi bude rival učiniću sve da ga pobijedim i obezbijedim medalju”, kazao je Radović.

Četvrttfinalni mečevi na programu su sjutra od 11,15 sati, dok su u poslijepodnevnom programu polufinala i finale.

Radović, koji četvrti put nastupa na šampionatu Evrope, takmiči se u kategoriji S10, u kojoj su prijavljena 23 stonotenisera.

On u Laškom brani bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpizma, osvojenu u danskom Vejleu 2015. godine.

Šampionat u Laškom okupio je 295 takmičara iz 31 države Evrope.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner