utorak, 03 oktobar 2017 11:35

POK: Nastavljen kontinuitet osvajanja medalja

Medaljom stonotenisera Filipa Radovića na Evropskom prvenstvu u Laškom nastavljen je kontinuitet vrhunskih rezultata crnogorskih paraolimpijaca na velikim međunarodnim takmičenjima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Radović je u Laškom osvojio bronzano odličje, drugo u svojoj karijeri.

Bronzani je bio i prije dvije godine u danskom Vejleu.

Radović je kazao da je prezadovoljan rezultatom u Laškom, navodeći da nije bilo lako ponoviti rezultat iz 2015.

"To su mnogi očekivali od mene, pogotovo što sam taj rezultat ostvario sa 15 godina. Imao sam dvije godine da napredujem, dok moji protivnici nemaju prostora za napredak, već samo da podizanje forme. Potajno sam se nadao da ću ponoviti rezultat", kazao je Radović na konferenciji za medije.

On je naglasio da je najveći korak bila pobjeda protiv Karabeca, četvrtog nosioca.

"U četvrtfinalu me je čekao Britanac, koji mi najviše odgovara od prvih 10 na rang listi. Žao mi je što u finalu nisam više namučio Čajnovskog, ali više sam nego zadovoljan nastupom u Laškom", istakao je Radović.

On će od srijede nastupiti na Beograd openu, dok ga sredinom oktobra očekuje nastup na Ebropskim igrama mladih paraolimpijaca.

Njegov trener Nikolae Lupulesku kazao je da je u Laškom ostvaren veliki uspjeh i da je opravdan ogroman rad svih u klubu.

"Za godinu nam slijedi Svjetsko prvenstvo, vjerujem da Radović već sada ima obezbijeđen nastup zahvaljujući bodovima osvojenim u Laškom. Ostaje nam da se dobro pripremimo i ostvarimo prvi cilj - da prođemo grupu. Turnir u Đenovi je nova šansa za medalju, po rejtingu je četvrti noosilac", kazao je Lupulesku.

On se zahvalio predsjedniku POK-a Igoru Tomiću za sve što je uradio za Filipa, navodeći da bi bez njega bilo teško ostvarivati tako značajne rezultate.

Prema njegovim riječima, Paraolimpijske igre su finalni dio četvorogodišnjeg projekta.

"Imamo plan priprema, cilj nam je nastup na Igrama u Tokiju", kazao je Lupulesku.

Predsjednik POK-a Igor Tomić je istakao da je u Laškom ostvaren još jedan sjajan rezultat.

"U POK-u smo beskrajni ponosni na tebe, a rezultat nije samo tvoj, već cijelog paraolimpijskog pokreta, svih osoba sa invaliditetom i cijele Crne Gore. Obaveza POK-a biće, kao i do sada, da podrži svaki tvoj korak. Lupulesku je pokazao da nije samo vrhunski trener, to zna svjetska stonoteniska javnost, već pedagog i veliki čovjek, a za Filipa i drugi roditelj", rekao je Tomić.

On je kazao da nikada ne treba zaboraviti ni Radovićevog prvog trenera, Čeda Damjanovića.

"Radovićeva medalja je motiv više za sve sportiste sa invaliditetom, za njihovu potpunu inkluziju i integraciju, ujedno je i dokaz da svi imamo mogućnosti koje treba da dokažemo", kazao je Tomić.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner