srijeda, 29 novembar 2017 18:33

Tadić sjutra putuje za Meksiko, gdje ga očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu

Crnogorski paraolimpijac Ilija Tadić sjutra putuje za Meksiko siti, gdje se od 2. do 7. decembra održava Svjetsko prvenstvo u plivanju za osobe sa invaliditetom.

Tadić, sa kojim je na put krenuo i trener Vladimir Ristić, u Meksiku će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom.

On će se na 100 metara takmičiti 4. decembra, dok će duplo manju dionicu plivati tri dana kasnije (7. decembra).

"Očekuje nas veoma specifično takmičenje iz razloga što smo formu tempirali za prvobitni termin održavanja prvenstva, koje je početkom oktobra odloženo iz svima poznatog razloga, zemljotresa u Meksiko sitiju. I pored toga, Ilija je jako dobro radio protekla dva mjeseca i spreman dočekuje Svjetsko prvenstvo. Imamo svoj cilj, a to je plasman u finale trke na 50 m, gdje u eventualnom finalu svi takmičari imaju svoje šanse", rekao je Vladimir Ristić.

Tadić je sredinom oktobra na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Đenovi osvojio srebrnu medalju u trci na 100 metara slobodnim stilom, sa novim ličnim rekordom 58,94 sekundi.

Ove godine ima srebro i bronzu na plivačkom mitingu u mađarskom gradu Hodmezevasarhelju, dok je kao četvrtoplasirani završio finalnu trku na 50 metara slobodno u Berlinu.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner