utorak, 12 decembar 2017 14:00

Tradicionalni izbor Paraolimpijskog komiteta: Filip Radović najbolji sportista Crne Gore

Stonoteniser Filip Radović najbolji je sportista Crne Gore u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta (POK), odlučio je Upravni odbor te asocijacije.

Radović je osvajač bronzane medalje na seniorskom Evopskom prvenstvu za osobe sa invalditetom u Laškom.

Osvojio je i tri medalje, zlatne u singlu i ekipno i srebrnu u igri parova, na Evropsim igrama mladih paraolimpijaca u Đenovi.

"Imao je i zapažene rezultate i osvojene medalje na međunarodnim Masters turnirima u Linjanu, Laškom i Bajerutu, što ga je svrstalo na sedmu poziciju decembarske rang liste Svjetske seniorske para stoni tenis federacije, kao i na drugo mjesto igrača do 23 godine", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Za najuspjesnijeg mladog sportistu izabran je plivač Ilija Tadić, koji je na Evropsim igrama mladih paraolimpijaca bio srebrni na 100 metara slobodnim stiom.

"Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Meksiko Sitiju plasirao se u dva finala, na 50 i 100 metara slobodnim stilom. Na 100 metara bio je osmi, dok je na 50 metara osvojio šesto mjesto", piše u saopštenju POK.

Za najuspješniju ekupu u 2017. godini izabrana je golbal reprezentacija Crne Gore, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu C divizije i izborila plasman u B diviziju.

"Reprezentacija Crne Gore osvajač je više međunarodnih i regionalnih turnira, što je kandidovalo za nastup u Srednjeevropskoj ligi, u kojoj je ove sezone osvojila peto mjesto", piše u saopštenju.

Navodi se daje Upravni odbor odlučio da se zlatnom plaketom za izuzetan doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom nagrade Savez udruženja paraplegičara Crne Gore i Savez slijepih Crne Gore, kao i da se posebno priznanje dodijeli Zoranu Poleksiću, autoru knjige o golbalu Globalni gospodin golbal.

Svečano proglašenje najuspjesnijih u 2017. godini biće održano 20. decembra u hotelu Podgorica.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner