subota, 09 jun 2018 19:21

U Pljevljima održana promocija paraolimpijskog sporta

Današnji festival paraolimpijskih sportova, prilika je da se javnost u Pljevljima upozna sa sportovima kojima se bave osobe sa invaliditetom, saopštili su organizatori manifestacije.

Kako se navodi na festivalu prezentovani atletika, košarka u kolicima, sjedeća odbojka, stoni tenis, golbal, parabiciklizam, skijanje, streljaštvo i govorni pikado.

"Festival je podržan kroz projekat Povežimo se sportom, od Komisije za raspodijelu sredstava NVO Opštine Pljevlja. Podržali su ga i Ministarstva sporta, Paraolimpijski komitet i Opština Pljevlja", kazala je predsjednica pljevaljskog Udruženja paraplegičara, Mira Topović.

U okviru Festivala biće odigran dvodnevni međunarodni turnir u sjedećoj odbojci - Pljevlja 2018.

Turnir je okupio pet ekipa - Kragujevčani, Bosna iz Zenice, beogradski Smeč, Jedinstvo iz Brčkog i domaći Set.

Topović je naglasila da joj je drago što će u Pljevljima imati priliku da se nadmetaju ekipe iz tri države, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Drago mi je što je paraolimpijski pokret sve jači u Pljevljima i što je najvažnije da to daje rezultate.Ponosan sam što smo imali priliku da u kratkom vremenskom intervalu u Pljevljima predstavimo sve ono što se dešava u Crnoj Gori sa aspekta paraolimpizma i što je pljevaljski festival imao priliku da ugosti i osvajače medalja sa Evropskih prvenstvava, Radmila Baranina i Marijanu Goranović, najmlađeg crnogorskog paraolimpijca Petra Kasoma. Predstavljeni su golbalisti koji su kao vicešampioni izborili pasman u B diviziju", kazao je Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Organizatori Festivala su Udruženje paraplegičara i Klub sjedeće odbojke Set.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner