nedjelja, 12 jun 2016 15:59

Ranitoviću i Baraninu mjesta ispod podijuma

Crnogorski paraolimpijci, Miloš Ranitović i Radmilo Baranin, zauzeli su četvrta mjesta na Evropskom atletskom prvenstvu u italijanskom Grosetu.

Ranitović se takmičio u klasi F12, osobe sa oštećenjem vida, a preskočio je 165 centimetara. Zlato je osvojio svjetski prvak Sarijel Burdoku iz Bjelorusije sa preskočenih 190 centimetara. Srebrni je bio Rus Andrej Saško sa visinom od 180 centimetara, dok je bronzana medalja pripala Špancu Garsiji Salvadoru sa preskočenih 173 centimetra.

I drugi naš predstavnik u Grosetu, Radmilo Baranin je završio na mjestu ispod pobjedničkog podijuma.

Baranin je u klasi F34, bacanje diska iz invalidskih kolica, u posljednjoj šestoj seriji bacio lični rekord od 22,09 metara, ali ipak nije mogao do medalje.

"Zadovooljan sam, fali mi iskustva jakih takmičenja. Daću sve od sebe u naredne dvije šanse u koplju i kugli", kazao je Baranin u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Slavio je Rus Nikita Oblepov sa rekordom evropskih prvenstava, 25,08 metara u posljednjoj šestoj seriji. Drugi je bio Njemac Danijel Šejl sa hicem za samo centimetar kraćim od pobjedničkog, koji je bacio u petoj seriji. Bronzanu medalju zaslužio je Rus Jevgenij Malik sa rezultatom 22,66 metara, ostvarenim u drugoj seriji.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner