- Objavljeno petak, 20 maj 2022 09:35

Spaić i Rajković najuspješniji na ,,Trofeju Podgorice 2022''

Paraolimpijac Miloš Spaić i Maja Rajković proglašeni su za najbolje atletičare Trofeja Podgorice, trećeg mitinga bacača za osobe sa invaliditetom.

Spaić je u bacanju kugle, u spojenim kategorijama F11-13 (osobe sa smetnjama vida) ostvario hitac 11,32 metara, koji po tablicama Svjetske paraatletske federacije vrijedi 759 bodova.

U istoj disciplini, u spojednim kategorijama F40-41 (osobe niskog rasta), najbolji su bili Ermin Slaković i Marijana Goranović.

Slaković je kuglu bacio 6,67 metara.

Kao drugoplasirani završio je Marko Terić (6,44), dok je treći bio njegov brat Vlado Terić (6,07).

Paraolimpijka Marijana Goranović do zlatnog odličja došla je hicem od 6,17 centimetara.

Goranović je u istoj konkurenciji bila najuspješnija i u bacanju diska sa rezultatom 19,67 metara.

U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Marko Terić sa rezultatom 13,63 metra. Drugoplasirani je bio Vlado Terić hicem od 12,84 metra.

Odličan nastup imala je Maja Rajković, u koplju u kategoriji F 54-56 (bacanja iz specijalizovane stolice), koji je završila hicem od 12 metara i 86 centimetra. Taj rezultat po tablicama vrijedi 559 bodova.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Radmilo Baranin hicem od 21 metar i 12 centimetara.

Kao drugoplasirani završio je Danilo Gojković (20,63), dok je treći bio Nedžad Pepić (13,92).

Baranin je bio najuspješniji i u bacanju kugle hicem od 9,24, a taj rezultat po tablicama vrijedi 624 boda.

Drugoplasirani Pepić kuglu je bacio 6,40 metara.

Organizatori mitinga, koji je održan na poligonu Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, bili su Paraolimpijski komitet i Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor.

Veljko Čegar,trener reprezentacije:
Trofej Podgorice poslužio nam je kao priprema za nastup na sankcionisanim paraatletskim takmičenjima u nastavku sezone. Rezultati su bili dobri, zadovoljan sam. Bilo je ličnih rekorda, računajući rezultate na nesakcionisanim takmičenjima. Radmilo Baranin je popravio rezultat ostvaren u italijanskom Jezolu u bacanju kugle, Maja Rajković je bacila koplje 12.86 i Spaić je bacio kuglu 11.32. To su tri navrednija rezultata trofeja. Rajković i Spaić nastupiće početkom juna na Gran pri mitingu u Parizu. Učestvovaćemo i na Otvorenom prvenstvu Srbije 18. i 19. juna, a Spaića krajem juna očekuje i nastup na Gran priju u Tinisu
Ostaje žal što nema velikog takmičenja ove godine

Miloš Spaić:
Prvo od četiri takmičenja koja me očekuju ove sezone, slijedi Pariz, Srbija open i Tunis. Dobra uvertira pred takmičenja koja će biti sankcionisana. Rezultati sa tih takmičenja bilježiće se na međunarodnom nivou. Rezultatom sam zadovoljan, još jedan trofej koji sam osvojio u našoj bazi u Podgorici. Bacao sam sa drugom kuglom, ne sa onom sa kojom treniram i imajući u vidu to zadovoljan sam rezultatom. Vjerujem da bi bio i bolji da nije došlo do zamjene kugle. Na naredna tri takmičenja gledaću da poboljšam svoj lični rekord.

min sporta3

cok

ipc

 cges

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom