utorak, 10 januar 2023 09:47

Marić novi trener para stonoteniske reprezentacije Crne Gore

Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta  imenovao je Vladimira Marića za novog trenera parastonoteniske reprezentacije Crne Gore.
 
Marić je dobio jednoglasnu podršku članova Odbora, a na toj funkciji naslijedio je Nikolaea Lupuleskua.
 
Sa Marićem je dogovorena saradnja do kraja paraolimpijskog ciklusa Paris 2024.
 
Vladimir Marić: „Veoma sam počastvovan i uzbuđen zbog ovog, za mene lično, novog izazova.Nisam se dvoumio ni sekunde da prihvatim poziv Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i nadam se uspješnoj saradnji. Sa Filipom Radovićem i Lukom Bakićem usko sarađujem već šest meseci u Zrenjaninu i već se dobro poznajemo. To su dva vrhunska profesionalca u sportu i dobri ljudi na prvom mestu. Moj prethodnik je imao dosta uspjeha u godinama iza nas i nije mi ostavio lak zadatak da to ponovim, ali vjerujem da uz dobar rad možemo da podignemo ljestvicu i neki stepenik više“.
 
Marić, koji sa klupe predvodi Banat iz Zrenjanina, igračku karijeru počeo je sa devet godina u Ugrinovcima, a igrao je i za Mladost iz Zemuna, Crvenu zvezdu, Banat iz Zrenjanina i njemačku ekipu Tv Mosbach.
 
Prošao je sve reprezentativne selekcije Srbije, a najveći uspjeh ostvario je osvajanjem bronzane medalje u dublu na Evropskom prvenstvu za mlade.
 
Sa Crvenom zvezdom osvojio je šest titula prvaka Srbije.
 
U tom klubu počeo je trenersku karijeru, a nakon tri sezone prešao je u Banat. Predvodio je mlađe selekcije Bahreina, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle se ljetos, nakon četiri sezone, vratio u Zrenjanin i ponovo preuzeo Banat.
 
Crnogorske stonotenisere u ovoj godini očekuju završne kvalifikacije za Paraolimpijske igre u Parizu, a od 4. do 9. septembra očekuje ih i nastup na Evropskom prvenstvu u Šefildu.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner