petak, 24 februar 2023 11:17

Tomić i Čurović na Evropskoj akademij za razvojne trenere u Zagrebu

Zagreb će od petka do nedjelje biti domaćin Evropske akademije za razvojne trenere, na kojem će Paraolimpijski komitet predstavljati predsjednik Igor Tomić i selektor global reprezentacije Nikola Čurović.

Navodi se da akademiju finansira ERASMUS+ Sport program u okviru kolaborativnih partnerstava, koje nude priliku za razvoj i implementaciju inovativne metode obuke za programere trenera.

“Glavni cilj projekta bio je stvaranje evropskog modela obuke, koji uključuje trenere, pomažući da se standardizuje obuka trenera i omogući da evropske vrijednosti budu zajedničke i preslikane u svim zemljama Evropske unije. Sa širim pogledom na socijalnu inkluziju i puno učešće građana sa invaliditetom u razvoju sporta”, piše u saopštenju organizatora.
Navodi se da projekat donosi osjveženje koncepta okvira za razvoj trenera, tražeći priliku da EU pokrene model za buduću replikaciju i širenje u drugim oblastima delovanja, ili čak kroz umrežavanje širom svijeta, preko platforme za e-učenje.
“ECDA ima za cilj da pruži sposobnosti u različitim fazama za rad nacionalnih trenera i pomogne u njihovom razvoju”, piše u saopštenju.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner