petak, 07 april 2023 11:46

Prijem za uspješne tivatske paraatletičare

Predsjednik Opštine Željko Komnenović juče je u kabinetu ugostio talentovane mlade paraatletičare iz Tivta, Marka i Vlada Terića, njihovog trenera Veljka Čegara i predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića.
Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković, vd sekretarke za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević i direktor Dnevnog centra Tivat Srđan Krunić.
Marko i Vlado Terić članovi su paraolimpijskog atletskog tima, u disciplinama bacanje kugle i diska u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta). Bacačkim disciplinama počeli su da se bave prije godinu dana, učestvovali su na brojnim takmičenjima, a prošle godine na Grand Prix mitingu u Italiji osvojili su zapaženo drugo i treće mjesto. Uspješni su studenti i treniraju svakodnevno, a svojim talentom i predanom radom pokušaće da izbore plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.godine.


Predsjednik Opštine Željko Komnenović kazao je da je za postizanje uspjeha u svakom sportu, a naročito u ranjivim kategorijama, neophodno veliko odricanje, posvećenost, ali i ljubav i snažna podrška okoline, na čemu je posebno zahvalio direktoru tivatskog Dnevnog centra koji je prepoznao talenat i podržao mlade Tivćane na njihovom putu. „Ovo je samo još jedna potvrda da Tivat ima sjajne sportiste, koji nižu uspjehe čak i u skromnim uslovima, zbog čega trebamo biti ponosni i pružiti podršku.“
Po riječima predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igora Tomića, mladi Tivćani predstavljaju budućnost paraatletike u Crnoj Gori, a trener Veljko Čegar posebno ističe zadovoljstvo njihovim napretkom i predanošću. Oni ističu da je predstojeća sezona posebno značajna, jer je ujedno i kvalifikaciona za Paraolimpijske igre u Parizu.
Braću Terić u aprilu očekuju brojna takmičenja i pripreme, između ostalihTrofej Crne Gore te nastupi na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Zatim slijedi još jedno učešće na Grand Prix mitingu u Italiji, te niz regionalnih takmičenja.
Sagovornici su saglasni da je zajedničko učešće, podrška i saradnja svih strana najbolji put u naporima da se obezbijede uslovi za njihov, ali i razvoj i napredak svih budućih talenata.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner