ponedjeljak, 17 april 2023 10:30

Atletičari otputovali na pripreme u Medulin

Atletska reprezentacija Crne Gore otputovala je na pripreme u poznati atletski trenažni centar Medulin, nadomak Pule.

Navodi se da će pod stručnom nadzorom trenera Veljka Čegara raditi paraolimpijci Marijana Goranović, Miloš Spaić, braća Marko i Vlado Terić i bronzana sa posljednjeg Evropskog prvenstva Maja Rajković.

Planirano je da na kraju priprema sportisti nastupe na Međunarodnom sanckionisanom mitingu CRO Open u Puli, 22. i 23. aprila.

Na mitingu će nastupiti i Danilo Gojković, koji će se, u pratnji trenera Miloša Ranitovića, crnogorskoj ekspediciji priključiti
krajem sedmice.

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da će crnogorskim atletičarima miting u Puli biti prvo sankcionisano takmičenju ove godine.

“Iza nas je nekoliko mjeseci treninga, a prvi nastup će pokazati stanje naših paraatletičara, uz opasku da su neki sportisti bili van treninga posljednje tri sedmice zbog zdravstvenih problema”, rekao je Čegar.

Prema njegovim riječima, cilj je da se tokom mini priprema urade finese na tehnici i da sportisti za vikend pokažu rezultate rada od nekoliko mjeseci.

“Cilj je i da uđu u seriju takmičenja koja ih očekuju u narednih pet sedmica. Svako od njih ko bude na nivou ličnog rekorda će opravdati očekivanja stručnog tima koje smo zadali za ovu takmičarsku sezonu. Rezultati tokom narednih pet sedmica će i odrediti spisak učesnika na glavnom takmičenju ove sezone, Svjetskom prvenstvu u Parizu”, kazao je Čegar.

Pripreme i nastup na Cro openu u Puli finansira se po programu Paraolimpijskog komiteta za 2023. godinu, koji je podržalo Ministarstvo sporta i mladih.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner