srijeda, 09 avgust 2017 14:34

Ilija Tadić za SK: Cilj je finale na SP, a onda.…

Odmah po završetku Paraolimpijskih igara u Brazilu na kojem su ugled i čast Crne Gore branili plivač Ilija Tadić i atletičarka Marijana Goranović, čelnici Paraolimpijskog komiteta su najavili da su pripreme za Tokio počele i da je cilj da Crna Gora bude brojnija, a rezultati kvalitetniji u Japanu.

Sa reči se prešlo na delo. Svetsko prvenstvo u atletici koja je nedavno održano u Londonu, donelo je dosta lepih vesti. Ilija Baranin je bio u finalu bacanja koplja i diska. Osvojio je šesto i sedmo mesto. Pomenuta Marijana Goranović je bila u finalu bacanja diska i kugle, oba puta je bila sedma. Miloš Ranitović je u skoku u vis takođe bio u finalu gde je osvojio šesto mesto. Pored pomenutog trija, očekuje se da sigurno putnici u Tokio budu Tadić i stonoteniser Filip Radović.

Spomenuti Ilija Tadić je nekoliko dana pre Svetskog prvenstva u atletici učestvovao na izuzetno kvalitetnom mitingu u Berlinu gde je u trkama na 50 i 100 metara slobodnim stilom osvojio četvrto i peto mesto. Naravno da je pomno pratio dešavanja u Londonu.
„Miting u Berlinu je jedan od deset koje organizuje Svetska federacija u plivanju.

08092016 a

Ja sam učestvovao samo na ovom mitingu u Berlinu i baš sam zadovoljan rezultatom. Naravno da sam pratio dešavanja u Londonu. Rezultati su dobri, ali znam da Baranin, Ranitović a posebno Marijana Goranović mogu mnogo bolje. Nadam se da će top formu dostići kada to bude i najvažnije na Olimpijskim igrama“, rekao je na početku razgovora za Sport Klub Ilija Tadić.
Ilija Tadić je na Paraolimpijskim igrama u Brazilu imao čast da nosi zastavu Crne Gore. Tada je imao 17 godina.
„Ne mogu da opišem osećaj. Zaista ne mogu. Izlazite na stadion Marakana sa zastavom Crne Gore pred oko 100 hiljada gledalaca, sevaju blicevi sa svih strana..... Osećao sam tremu i ponos istovremeno. Taj trenutak nikada neću zaboraviti u životu“, rekao je Tadić koji trenira u Novom Sadu gde završava srednju školu.Letnji odmor provodi radno, a uz razumevanje direktora srednje škole koju pohađa, dobiće produženi letnji odmor, s obzirom da Iliju Tadića 30. septembra očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Meksiko Sitiju. Ilija će plivati na 50 i 100 metara slobodnim stilom, a na pitanje kakve su ambicije, Tadić je rekao:
„U Berlinu nisam bio u top formi. U saradnji sa trenerom Vladimirom Ristićem nastojali smo da maksimum dostignem u Meksiku. I dalje radimo na tome. Uskoro idemo u Split, a finalnu fazu priprema ćemo odraditi u Novom Sadu. Primarni cilj, odnosno cilj koji ću pokušati da ostvarim u paklenoj konkurenciji je plasman u finale a onda je sve moguće. Svih osam plivača su u sprinterskim disciplinama tu negde i sve odlučuju delići sekunde“, naglasio je Ilija Tadić i dodao
„Naravno da se potajno nadam osvajanju medalje, a cilj i fokus ostaju isti, to su Olimpijske igre u Tokiju gde ću biti stariji, iskusniji i rekao bih spremniji da se upustim u borbu za pobedničko postolje. Koristim priliku da se zahvalim Paraolimpijskom komitetu, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu za sport za veliku podršku koju nam pružaju. Posebno se to odnosi na Paraolimpijski komitet gde svi dišemo kao jedan i ličimo na jednu skladnu porodicu“.
Ostaje nam da Iliji Tadiću poželimo mnogo uspeha na Svetskom šampionatu u Meksiko Sitiju. Za početak da izbori plasman u finale, a posle toga kako je i sam rekao sve je moguće.

Preuzeto s portala Sportklub.rs

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner