ponedjeljak, 20 novembar 2023 10:54

Golbal reprezentacija odradila završne pripreme za EP

Selektor golbal reprezentacije Crne Gore, Nikola Čurović, kazao je da je izuzetno zadovoljan odrađenim na desetodnevnim pripremama u Vrbasu, navodeći da su uživali u odličnim uslovima  sportskog kompleksa "Drago Jovović", koji im je omogućio kvalitetan rad.
 
Pripreme u Vrbasu odradili su Nikola i Marko Nikolić, Miloš Ranitović, Veselin Vuković, Goran Macanović i Velizar Obradović.
 
Crnogorski reprezentativci u Vrbasu imali su podršku legendarnog slovenačkog golbaliste Mateja Ledineka.
 
Čurović, kome je asistirao pomoćni trener Branislav Bulatović, kazao je da ga raduje odnos i posvećenost igrača na pripremama, navodeći da je najbitnije da su igrači prošli bez povreda.
 
"Forma je na visokom nivou i siguran sam da ćemo spremni dočekati Evropsko prvenstvo u Podgorici. Ostaje nam još generalna provjera sa reprezentacijom Ukrajine, koju ćemo ugostiti u Nikšiću od 25. novembra do 5. decembra. Sa njima ćemo odraditi zajedničke treninge i odigrati nekoliko kontrolnih mečeva", rekao je Čurović. 
 
On očekuje da će kvalitetan rad biti nastavljen u Nikšiću.
 
"Nadam se dobrim partijama kako bi i samopouzdanje na takmičenju bilo na zadovoljavajućem nivou.
Siguran sam na taj način približiti našem cilju - osvajanju medalje na EP. Vjerujem da smo odradili dobar posao, optimista sam i sigiran sam da ćemo dati sve od sebe da do cilja dođemo", zaključio je Čurović.
 
Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u B grupi sa Ukrajinom, Turskom, Izraelom i Velikom Britanijom.
 
Rivali u A grupi biće Litvanija, Njemačka, Belgija, Grčka i Finska. 
 
Prvi rival crnogorskih golbalista, 10. decembra u 11 sati i 30 minuta, biće Ukrajina. 
 
Dan kasnije sastaće se sa Izraelom (10.15), dok je za 12. decembar zakazan duel sa Turskom (15.15). 
 
Meč sa Velikom Britanijom na programu je 13. decembra (9.00). 
 
Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije. 
 
U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija. 
 
Četvrtfinalni dueli biće odigrani 14. decembra. Dan kasnije na programu su polufinala, dok će novi prvaci Evrope u obje konkurenciji biti poznati 16. decembra. 
 
Crna Gora drugi put nastupa na Evropskom prvenstvu A divizije, nakon što je na debiju, novembra 2021. godine u Samsunu, bila sedmoplasirana.
 

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner