nedjelja, 10 septembar 2017 21:36

Golbalistima srebro i plasman u B diviziju

Golbal reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu C divizije u moldavskom Kišinjevu - izabranici Nikole Čurovića su u finalu izgubili od Grčke 13:10, sa kojom su remizirali u grupnj fazi (8:8).

Crnogorska selekcija je, u svom debitantskom nastupu na EP, obezbijedila plasman u viši rang, B diviziju.

Naša reprezentacija je tokom današnjeg dana prvo u četvrtfinalu savladala Holandiju 7:5, a potom i Italiju u polufinalu, zlatnim golom u produžecima, sa 8:7 (utakmica je u regularnom toku je završena 7:7, iako su "crveni" u finišu gubili 7:5).

Istorijski uspjeh za crnogorski paraolimpijski sport ostvarili su Goran Macanović, Velizar Obradović, braća Marko i Nikola Nikolić, Veselin Vuković i Mirnes Ramović, a predvodio ih je selektor Nikola Čurović.

"Smatram da smo napravili veliki uspijeh za paraolimpijski pokret, kao i za golbal u Crnoj Gori. Momci su pokazali kvalitetnu igru od početka do kraja prvenstva, pružili svoj maksimum, bili za primjer kako na terenu, tako i van njega. Mogu da kazem da sam ponosan na njih", rekao je Čurović.

On je naglasio da smatra da plasman u B diviziju nije krajnji domet ekipe.

"Uz kvalitetan i naporan rad možemo da uradimo dosta toga. Sleduje nas naredne godine prvenstvo Evrope B divizije u Poljskoj, gdje je osnovni cilj opstati među 20 najboljih evropskih selekcija", kazao je Čurović.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je golbal reprezentacija ostvarila još jedan istorijski uspjeh paraolimpijskog sporta u Crnoj Gori.

"Poznavajući vašu upornost i posvećenost nijesam sumnjao u novi uspjeh. Vaš rezultat ima posebu težinu jer je ostvaren u tipično paraolimpijskoj disciplini, zato što je prvi u ekipnom sportu u našem pokretu i što je ostvaren u debitantskom nastupu", kazao je Tomić.

min sporta3

cok

ipc

 cges

epcg

pharmanova og

sport4everybody

TOYOTA

uniprom

rudnik uglja baner